A PricewaterhouseCoopers és a Budapesti Gazdasági Főiskola közös szervezésében CSR versenyt hirdet főiskolás és egyetemista hallgatók számára. A verseny célja, hogy felhívja a hallgatók figyelmét a társadalmi felelősségvállalás fontosságára, valamint lehetőséget nyújtson a témakörben aktív hallgatók számára egy általuk kidolgozott CSR projekt gyakorlati megvalósítására.

A versenyben való részvétel feltételei

§  A versenyben min. 3 – max. 5  fős csapatok vehetnek részt, melyekben a csapattagok rendelkeznek aktív hallgatói jogviszonnyal valamely hazai felsőoktatási intézményben,

§  A jelentkezés jelen kiírásnak megfelelő CSR projekt terv leadásával történik, online formában (MS Office kompatibilis formában), az alábbi e-mail címre: tarsadalom.felelossegvallalas@hu.pwc.com

 

A verseny szakaszai

§  CSR projek terv leadásának határideje: 2011. november 8.

§  A leadott tervek előzsűrizése: 2011. november 9. – november 27.

§  A döntőbe jutott csapatok kihirdetése: 2011. november 28.

§  Konzultációs lehetőség a döntős csapatok számára: 2011. november 29. – december 13.

§  Döntő: 2011. december 14.

§  A díjazott projektek megvalósítása: 2012. január 2-től május 31-ig

 

A pályázatok lehetséges témakörei

A projekt tervben a pályázó csapatnak meg kell jelölnie, hogy az alább felsoroltak közül mely kategóriában szeretné benyújtani a pályázatát:

1.       Környezet – a környezet védelmét, megóvását, a környezet tudatos szemléletmód kialakítását megcélzó projektek (például: természetvédelem, műemlékvédelem, káros anyagok kibocsátásának korlátozása, szennyezett területek megtisztítása, stb.)

2.       Társadalom – a különböző társadalmi problémákat megcélzó projektek (például: esélyegyenlőség, oktatás, hátrányos helyzetű csoportokkal való foglalkozás, stb.)

3.       Egészség –az egészségmegóvást, egészséges életmódot népszerűsítő projektek (például: sport, sérült emberekkel való foglalkozás, stb.)

 

A pályázatok tartalmi követelményei

A projekt tervnek az alábbi kérdésekre kell kitérnie:

1.       Vezetői összefoglaló (rövid, max. 1000 karakteres összefoglaló, összefoglalja a projekt legfontosabb elemeit – a vezetői összefoglalók feltöltésre kerülnek különböző online / social media felületekre, ahol a verseny iránt érdeklődők szavazhatnak a tetszésüket elnyert projektekről)

2.      A megcélzott témakör bemutatása (például: a probléma felvázolása, miért fontos a társadalmi felelősségvállalás az adott témakörben)

3.      A projekt által elérni kívánt cél vázolása (azaz miben fog változni a jelenlegi helyzet a projekt megvalósítása által; amennyiben lehetséges, milyen mérőszámok, indikátorok  alapján lehet majd kimutatni a projekt sikerességét)

4.      Megvalósítási terv

§  A megvalósításra 2012. január és május közötti időszakban kerül sor (nem kötelező kihasználni az egész időszakot)

§  A tervnek tartalmaznia kell a megvalósítás pontos lépéseit és azok ütemezését, valamint a felhasználni kívánt erőforrásokat (az anyagi erőforrásokat kivéve, ugyanis azt a költségvetés tartalmazza)

5.      Kommunikációs terv – mely leírja a projekt célcsoportját (azaz kik fognak önkéntesként részt venni a projektben), valamint a hirdetési tervet (azaz hogy a potenciális önkéntesek milyen módon, mikor és hol fognak értesülni a projektben való részvétel lehetőségéről)

6.      Költségvetés

§  A költségvetés részletezve tartalmazza a projekt során várhatóan felmerülő költségeket, valamint azok alátámasztását (azaz hogy miért van szükség az egyes tételekre)

§  A költségvetés főösszegének keretei: 50.000 Ft – 200.000 Ft

 

A pályázatok formai követelményei

A leadott pályázatoknak az alábbi formai követelményeknek kell megfelelniük:

1.       Terjedelmi feltételek

§  A pályázatokat 2011. november 8. 24:00-ig elektronikus formában kell eljuttatni a tarsadalom.felelossegvallalas@hu.pwc.com e-mail címre

§  A pályázati anyagokat MS Word vagy Excel (.doc, .docx, .xls, .xlsx) formátumú fájlban vagy fájlokban kell leadni

2.      Tartalmi feltételek

§  A pályázatok minimális terjedelme 10 oldal, minimum 10-es betűmérttel (a betűtípus választható)

§  A pályázatok maximális terjedelme 20 oldal, minimum 10-es betűmérettel

 

A pályázatok elbírálása

A pályázatok elbírálása két körben történik. 2011. november 27-ig az előzsűrizés során kiválasztásra kerülnek a döntős pályázatok (számuk nincs előre korlátozva), majd ezt követően a döntő előtt a kiválasztott csapatoknak lehetőségük nyílik egy konzultációra a PwC és a Budapesti Gazdasági Főiskola szakembereivel. A döntő  2011. december 14-én kerül megrendezésre a PwC budapesti irodájában (1077 Budapest, Wesselényi utca 16.), mely során a csapatok (.ppt vagy .pptx formátumú) prezentációval bemutatják a pályázatot.

A döntő során a zsűri kiválasztja a legjobb pályázatokat, melyeket megvalósíthatnak a PwC által rendelkezésre bocsátott támogatásból. Az elbírálásnál egyaránt beszámít a leadott pályázati anyag és a döntő során tartott prezentáció minősítése. A kiválasztott projektek a pályázatokban megjelölt és a PwC-vel egyeztetett / jóváhagyott ütemezés szerint fognak megvalósulni 2012. január-május közötti időszakban. A pályázat kiírói végig követik a projektek megvalósítását, a győztes csapatoknak folyamatos szakmai támogatást biztosítanak.

 

A zsűri a döntés során kiemelt figyelmet fog fordítani az alábbi szempontokra:

§  A kiválasztott téma indokoltsága

§  A projekt terv minősége, megvalósíthatósága

§  A költségvetés alátámasztottsága, indokoltsága

§  Az esemény kommunikációs kampányának kidolgozottsága

§  Az esemény által megszólított fiatalok / önkéntesek száma

 

Minden pályázó csapatnak sok sikert kívánunk!

 

Kapcsolat a PwC részéről:

 

Bíró Noémi

Verseny koordinátor

Tel.: 06 1 / 461-9905

E-mail: noemi.biro@hu.pwc.com

 

Kapcsolat a BGF részéről:

 

Medvéné dr. Szabad Katalin

Tantárgyfelelős

Tel: 06 30 / 552 71 77

E-mail: medvene.szabadkatalin@bgf.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://markkom.blog.hu/api/trackback/id/tr313251758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása